Türkiye İş Bankası çeşitli alanlara yatırım ve destek sağlamaya devam ediyor. Bu sefer metaverse platformu üzerinde bir resim sergisi açtı.
Bankanın müzik, sahne sanatları, plastik sanatlar, tarih, müzecilik ve arkeoloji alanlarında faaliyet yürüten İş Sanat kolu, Decentraland üzerinde “Tablolarla Boğaziçi’nde bir gezinti” başlıklı resim sergisi açtı. Resim sergisinde 1940’dan bu yana çekilmiş zengin bir resim koleksiyonu sergileniyor.
Sergi gerçek hayatta bankanın İstanbul Beyoğlu’ndaki tarihi binasında sergilenecek. Binada oluşturulacak Resim Müzesi kısmında geçici süre duracak olan koleksiyonun tadımlık bir kısmı Decentraland’de sergileniyor. Sergiyi beğenen kişilerin tüm koleksiyonu görmesi için İstanbul’daki Resim Müzesine gitmesi gerekecek.
Serginin küratörlüğünü, İş Bankası’nın çalışmaları devam eden resim müzesinin kurucu küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu üstleniyor. Serginin teknolojik kurgusu İş Bankası ve teknoloji iştiraki Softtech’in Türkiye ve Çin’deki inovasyon merkezlerinin işbirliği ile hazırlandı.
Türkiye İş Bankası Sanal Sergisi Sınırlı Sayıda Kişi Kabul Ediyor
Sergi 5 Nisan 2022 Salı günü başladı. Bu süreçte sınırlı sayıda kişi davet edilecek. 3 gün boyunca sadece davetli kişiler katılabilecek. 8-20 Nisan 2022 tarihleri arasında tüm ziyaretçilerin katılımına açık olacak.
Ön gösterim olarak belirtilen 3 gün için özel olarak 1000 adet NFT davetiyesi hazırlandı. Ön gösterime katılmak isteyen kişiler NFT davetiyelerini metaverse.issanat.com.tr üzerinden temin edilebilecekler.
Sergide gösterilecek resim koleksiyonlarında Hikmet Onat, Şeref Akdik, Zeki Faik İzer, Feyhaman Duran, İbrahim Safi, İbrahim Çallı, Cevat Erkul, Hulusi Mercan, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Halil Paşa gibi usta ressamların İstanbul’un maviliklerini, kıyılarını resmettiği tabloları NFT olarak sunulacak.
İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan sergiyle alakalı şu açıklamalarda bulundu:
Finansal faaliyetlerin yanı sıra eğitim, çevre ve kültür sanat alanında ülkemizin toplumsal hayatına değer katan öncü projelere imza atmaktan mutluluk duyuyoruz.
Türkiye’de dijital bankacılık, açık bankacılık alanında en iyi uygulamaları çok boyutlu olarak sunuyor, pek çok ilki gerçekleştiriyoruz. Bu alandaki güçlü yetkinliklerimizi toplumsal katkı anlayışımız çerçevesinde inovatif projelerde de kullanıyoruz. Sanat Eserleri Koleksiyonumuza 9 Aralık 1940 tarihinde 1 envanter numarası ile kaydedilen Hikmet Onat’a ait ‘Peyzaj – Ortaköy’ isimli eseri geçtiğimiz aylarda NFT’ye çevirmiş ve bu alandaki çalışmalarımızı başlatmıştık. Şimdi de Bankamızın sanat ve müzecilik çalışmalarını sürdüren İş Sanat ile teknoloji ekiplerimizin işbirliğinde oluşturulan NFT sergisini Metaverse’te hayata geçiriyoruz.