Geleceğin teknolojisi olarak adlandıran metaverse dünyası hayatımızı her alanda etkileyeceğe benziyor. Bunların en başında ise iş hayatımız olabilir. Hep birlikte metaverse dünyasının olası detaylarını inceleyelim..
Son günlerde teknoloji şirketlerinin metaverse dünyası için yatırımlar yaptığını biliyoruz. Bunların en başında ise Facebook’un sanal gerçeklik şirketi olan Meta geliyor. Diğer şirketlerin de metaverse dünyasına yatırım yapmaları noktasında cesaretlendiren proje olan Meta, çalışanlarına tam anlamıyla uzaktan çalışabilecekleri bir ortam hazırlamayı amaçlıyor. Bu çalışma stiliyle Avrupa’daki şirketlerin çalışma düzenlerinin etkilenebileceği de tahmin ediliyor.
Avrupa’da her geçen gün işlevselliğini arttıran Meta şirketi, önümüzdeki yıllarda metaverse oluşumuna destek olmak için bünyesinde çalışan kişilerin Almanya, Fransa ve İspanya olmak üzere Avrupa’nın sekiz ülkesinde evden çalışabileceklerini açıkladı.
Meta Şirketi, Metaverse Alanında Bilgili Kişileri Kendi Bünyesinde Topluyor!
Metaverse dünyası kavramında bir adım önde giden Meta şirketi, blok zincir ve metaverse alanlarında yetişmiş kişileri toplama konusunda hızlı davranıyor. Meta’nın sayıları giderek azalan deneyimli kişileri kendi bünyesinde toplaması ve uzaktan çalışma politikalarına hız vermesi Avrupalı şirketler üzerinde büyük baskı kuruyor.
Meta şirketinin bir sonraki adımı, bilişim teknolojilerinin önde gelen ülkelerinden Birleşik Krallık ve İrlanda’daki yetenekli kişilerin yetenek havuzuna eklemek. Ayrıca yetenek avcısı Meta şirketi, metaverse projesi kapsamında yaklaşık beş yıl içinde Avrupa’dan en az 10 bin kişi için istahdam oluşturacağını da kamuoyuna duyurdu.
Pandemiyle birlikte hayatımıza giren uzaktan çalışma şekli, öyle gözüküyor ki pandemi bitsede hayatımızda olmaya devam edecek. Metanın bu hamlesiyle, rekabet bir hayli kızışsada, işin iyi kısmı bu rekabet çalışanların lehine olacak.
Geleceğin Meslekleri Değişebilir!
Teknolojinin gelişmesiyle, bu alanda yetişmiş kişilere olan ihtiyaçlar da bir hayli artıyor. Avrupa’da ise bu ihtiyaç büyük sayılara ulaştı. Bilişim teknolojileri kurumu olan BITKOM‘un verilerine göre Almanya‘da 2021’in sonu itibariyle yazılım mühendisleri, ürün yöneticileri ve BT yöneticileri gibi pozisyonları da içeren 96.000 teknoloji işi boş kaldı. BITKOM istihdamdaki eksikliğin 2022 yılında artacağını öngörüyor. Avrupa’da geleceğin meslekleri olarak; Risk Yönetim Uzmanı, Sanal Emlak Uzmanı, Blok zinciri Uzmanları ve VR Oyun Tasarımcıları gösterilmeye başlandı.