Güney Afrikalı Web3 teknoloji şirketi Momint, eski Zuid-Afrikaansche Republiek (ZAR) diğer bilinen ismiyle Krugerrands koleksiyonunu NFT haline getirecek.
Şirket bu amaçla altın sikke satıcıları Scion Shop ve Güney Afrika Altın Sikke Borsası ile birlikte çalışacak ve eski ZAR sikkeleri NFT haline getirilerek daha ucuza satacak. NFT’leri satın alanlar orijinal parçaların bir kısmının sahibi olacak. NFT koleksiyonu 1899’daki Güney Afrika Savaşı önceki basılmış paraları da kapsayacak. Tarihi değere sahip olan bu sikkelerin bazıları tamamen altından yapılmış durumda.
Momint yaptığı açıklamada, tokenize edilen sikkelerin herkese ve her kesime ulaşması için NFT pazarında kredi kartıyla da satın alımın destekleneceğini belirtti. Şirket ayrıca NFT alan herkes için kripto para cüzdanı oluşturacağını açıkladı. Koleksiyonun meraklıları 200 dolara NFT’leri satın alabilecek.
İlk olarak 1874 yılında Almanya’da basılan Krugerrands, altın, gümüş ve bakır olarak yapıldı. Sikke sınıflandırma şirketi Professional Coin Grading Service (PCGS) paraların durumunu son derece iyi olarak belirtti. 1893 yılında 1 Afrika randı olarak çıkarılan “Een Pond”un şu anki değeri ortalama olarak 14.000 dolar (240.000 rand)
Güney Afrika 2022 Yılında Kripto Paralara Yönelik Yasal Düzenlemeleri Tamamlamak İstiyor
Güney Afrika Hazinesi kripto para ve varlıklarının hizmet sağlayıcılarının da Finansal İstihbarat Merkezi (FIC), yasalar kapsamında sorumlu kurumlar olarak listelenmesinin önünü açacak yasal düzenlenmelerin 2022 yılı içerisinde tamamlanmasını hedefliyor.
Yeni yasal düzenlemede ülkenin en zayıf olduğu kara para aklama konusunun üzerinde durulacağı tahmin ediliyor. Hazine, yeni düzenlemelerin 2022 içerisinde FIC yasasını Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen standartlarla aynı noktaya getirmesini hedefliyor. Hazine bütçe inceleme belgesi yapılması öngörülen değişiklikleri şu sözlerle açıklıyor:
Bu değişiklik, kara para aklama ve dijital varlıklar yoluyla terör finansmanı konusundaki endişeleri giderecek. Ayrıca yasaları da FATF tarafından dijital varlıklara dair belirlenen standartlarla paralel hale getirecek.
Hazine aynı zamanda Mali Müşavirlik ve Aracılık Hizmetleri Yasası (FAIS) kapsamında kripto paraların ve varlıkların finansal ürünler olarak kabul görmesi üzerine çalıştıklarını da ifade etti.