Son 1 senede tüm dünya genelinde en çok konuşulan konular Metaverse, NFT ve Web3 kavramları oldu. İnsanların ilgisi bu kavramlara kayınca büyük şirketlerde bu konulara yöneldi.
Bu alana yönelen yönelen şirketlerden biri de Avustralya merkezli bir metaverse girişimi olan Animoca Brands oldu. Animoca Brands, Web3, metaverse ve blok zinciri oyunlarına yaptığı yatırımlar ile dikkat çekiyor.
Animoca Brands kurucu ortağı ve CEO’su Yat Siu, Melbourne’deki Avustralya Blok Zinciri Haftasında Web3 hakkında konuştu. Konuşmasında merkeziyetsiz bir yaşam için daha hızlı bir şekilde Web3’ün benimsenmesi gerektiğini vurguladı.
Also, I just chatted with @ysiu and @ajamesbragg in the same week. What. A. Buzz. @BTCMarkets @BlockchainAUS @animocabrands #BlockchainWeek2022 https://t.co/HoVFOAlIQ4
— Caroline Bowler (@CaroBowler) March 23, 2022
Animoca Brands CEO’su Yat Siu ayrıca şunları söyledi:
Biz bir nevi şirketleri Web3’e yönlendirmeye çalışırken, bu yaklaşımı benimsediğimizi görmeye devam edeceksiniz. Biz web3’ün benimsenmesini nasıl hızlandırırız diye çabalıyoruz.
Animoca Brands’ın son zamanlarda faaliyetleri
Animoca Brands son zamanlar çok yoğun olan bir şirkettir. Son zamanlarındaki etkinliklerine bakarsak en dikkat çekici olanı yeni oyunu BenjiBananas oldu. Animoca Brands’ın birçok oyun projesi olsa da bu oyunu ayrıcalıklı kılan oyun parası olarak ApeCoin kullanılması oldu.
Animoca Brands ve Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) şirketi Yuga Labs daha öncesinde bu oyunda ApeCoin kullanılacağını dile getirmişlerdi.
Ayrıca Animoca Brands‘ın alt şirketi nWay ve Yuga Labs yeni oyun projeleri üzerinde de çalışmaya devam ediyor.
Şirketin yakın zamandaki bir başka projesi ise oyuncak üreticisi MGAEnt ile anlaşarak LOL Suprise! karakterlerini metaverse dünyasına getirme konusunda anlaşmasıdır.
Animoca Brands’ #NFTmarketplace @quidd announced its latest partnership with the giant toy manufacturer @MGAEnt to bring it LOL Surprise!™ characters to the #metaverse.
Read more at: https://t.co/lMU6EQKVAZ— Animoca Brands (@animocabrands) March 23, 2022
Animoca Brands’ın bazı bilinen blok zinciri oyunları:
- REVV RACING
- SAND BOX
- Phantom Galaxies
- TOWER EXPERIMENT (Crazy defense heroes)
- F1® DELTA TIME
Bunların yanında birçok NFT merkezli oyun ve blok zinciri tabanı dışında oyunu bulunuyor.
Animoca Brands Hong Kong merkezli bir oyun yazılım şirketidir. 2014 yılında Yat Siu tarafından kurulmuştur. 23 Ocak 2015 – 9 Mart 2020 yılları arasında hisseleri Avustralya Borsalarında listelenmiştir.
Animoca Brands aslında 2011 tarihinde Animoca olarak kurulmuştur. Ancak Intel Capital and IDG-Accel aracılığıyla fon topladıktan sonra ismini değiştirmiştir.
2019 yılında da ismini çokça duyduğumuz Sandbox oyununu çıkarmıştı