Meta’nın metaverse odaklı şirketi olan Reality Labs, 2022’nin ilk çeyreği için 2.9 milyar dolarlık zarar açıklarken, şirketin CEO’su Mark Zuckerberg ise, 2030’lu yıllar için hazırlıklar yaptıklarını ve bu projeleri gerçekleştirmenin beklenenden uzun sürebileceğinin altını çizdi. Meta şirketinin kısa dönem hedefleri arasında ise VR platformu Horizon Worlds’de üreticilerin para kazanabilecekleri ortam oluşturulması olduğunu belirtti.
Kullanıcıların sosyalleşebilecekleri ve çalışabilecekleri sanal bir dünya inşa etmeye odaklanan Meta’nın Reality Labs şirketi, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü yaptıkları açıklamada 2.9 milyar dolarlık zararda olduklarını kamuoyuna duyurdu. Mark Zuckerberg açıklanan zarar üzerine bu durum için endişelenmediğini ifade etti.
Mark Zuckerberg:”Uzun Vadeli Hedeflerimiz Var!”
Meta şirketinin 2.9 milyar dolarlık zarar açıklamasının ardının şirket CEO’su Mark Zuckerberg şu açıklamalarda bulundu:
“Şirket olarak uzun vadeli planlarımız var. Heyecan verici olacağını düşündüğümüz 2030’lu yıllara hazırlık yapıyoruz. Bunun bizim için pahalı olacağını biliyoruz. Şu anda üzerine çalıştığımız sanal dünya daha önce üretilmedi ve yapılmadı. Bu nedenle, önümüzdeki yıllarda finansal hedefimiz, Reality Labs’ın büyümesini finanse etmek olacak.”
Sanal Dünyada Çalışarak Para Kazanmak Mümkün Olacak!
Şirket CEO’su Mark Zuckerberg kısa vade hedeflerine ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu:
“Horizon’daki asıl amaçlarımızdan biri üreticilerin metaverse’de çalışarak geçimlerini sağlayabilmelerine imkan tanımak olacak. Ürünleri paraya çevirme konusunda diğer şirketlerden çok daha iyi olmayı hedefliyoruz ve bu alanda ciddi şekilde çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar bizi platform olarak da öne çıkaracaktır.”
Meta’nın Hisseleri Büyük Bir Düşüş Yaşamıştı!
Bildiğiniz üzere Facebook yeni ismiyle Meta şirketinin hisseleri bu yıl içerisinde yaklaşık 250 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı. Yaşanan bu kayıpla birlikte özellikle günlük aktif kullanıcı sayısında 1 milyonluk azalma olduğunun açıklanmıştı verilerin açıklanmasından kısa bir süre sonra ise tekrardan %26’dan fazla düşüş yaşadı. Günümüzde gençler Meta platformu yerine Çin merkezli TikTok’u daha çok tercih etmeye başladılar. Bu durumu fark eden şirket, platformuna gençleri çekebilmek adına reklam politikasında değişikliğe giderek, sürekli çıkan reklamları engellemişti. İlerleyen süreçlerde TikTok ve Meta rekabetinde neler olacak hep birlikte göreceğiz.